Italiensk köttbullsmacka
En grillad italiensk köttbullsmacka som serveras med de svulligste vitlöksbröden du kan tänka dig. Var inte rädd för cashewnötssåsen, den är väldigt enkel att göra, krämig och god.
Ingredienser
Köttbullar
- 0,5 krukaBasilika
- 4 vitlöksklyftor
- 1 Gul lök, stor
- 2 tskljus soja
- 2 mskTomatpuré
- 1 mskolivolja
- Salt och svartpeppar, efter smak
Ostsås
- 150 gCashewnötter
- 3 mskNäringsjäst
- 1 dlVatten, cirka
- 1,5 vitlöksklyfta
- 2 tsklökpulver
- 1 tskljus soja
- Salt och peppar, efter smak
Tomatsås
- 400 gkrossade tomater
- 3 vitlöksklyftor, krossade
- 0,5 krukaBasilika
- 2 mskolivolja
- Salt och peppar
Vitlöksbröd
- 4 baguetter
- 1 dlolivolja
- 1 nävepersilja , färsk
- 4 vitlöksklyftor
- Salt och peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 recept