Gustav Johansson

Av Gustav Johansson

Italiensk köttbullsmacka

Av Gustav Johansson

(30)

Vad tycker du?

Italiensk köttbullsmacka

En grillad italiensk köttbullsmacka som serveras med de svulligste vitlöksbröden du kan tänka dig. Var inte rädd för cashewnötssåsen, den är väldigt enkel att göra, krämig och god.

Ingredienser

Köttbullar

  • 850 gformbar färs
  • 0,5 krukaBasilika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 Gul lök, stor
  • 2 tskljus soja
  • 2 mskTomatpuré
  • 1 mskolivolja
  • Salt och svartpeppar, efter smak

Ostsås

  • 150 gCashewnötter
  • 3 mskNäringsjäst
  • 1 dlVatten, cirka
  • 1,5 vitlöksklyfta
  • 2 tsklökpulver
  • 1 tskljus soja
  • Salt och peppar, efter smak

Tomatsås

  • 400 gkrossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 0,5 krukaBasilika
  • 2 mskolivolja
  • Salt och peppar

Vitlöksbröd

  • 4 baguetter
  • 1 dlolivolja
  • 1 nävepersilja , färsk
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
Köttbullsmacka med tomat och ostsås tillsammans med läckert vitlöksbröd.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Italiensk köttbullsmacka

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.

Visa 25 recept