Spicy tuna poké bowl

Av Godare

(10)

Vad tycker du?

Spicy tuna poké bowl

Spicy Tuna Poke – Hawaiiansk mat när den är som bäst. Fräsch och supergod poké bowl med gott ris och smarrig majonnäs. Recept av Erik Videgård.

Spicy tuna poké bowl

Ingredienser

  • 6 dlkokt japanskt ris
  • 4 dlAvokado/sojabönor/kikärter-mix
  • 4 bladromansallad, rivna i bitar
  • 400 gTonfisk, i 1 cm kuber marinerad i pokémarinad
  • spicy tuna-sås
  • 200 gInlagda Grönsaker
  • mangomajonnäs
  • rostat sjögräs
  • 1 salladslök, i tunna skivor

Japanskt ris smaksatt med vinäger

  • 5 dlsushiris, rundkornigt
  • 5,5 dlkallt vatten
  • dressing
  • 0,5 dlrisvinäger
  • 1 mskSocker
  • 1 tskSalt

Avokado/sojabönor/kikärtor-mix

  • 2 Avokado, mogna och skurna i 1 cm kuber
  • 150 gSojabönor, tinade utan skal
  • 150 gkikärter, avrunna och väl skjölda
  • 1 Lime, saften
  • 1 tskSalt

Inlagda grönsaker

  • 100 gVitkål, i tunna strimlor
  • 100 gRödkål, i tunna strimlor
  • 100 gMorot, grovriven
  • 1 mskÄttiksprit 10%
  • 2 mskSocker
  • 3 mskVatten

Spicy Tuna-sås

  • 700 gmajonnäs, till exempel japansk
  • 20 gnanami-togarashi, en japansk pepparblandning
  • 3 gWakame, sjögräs
  • 5 gsvarta sesamfrön
  • 10 gpressad lime

Pokémarinad

  • 600 gljus japansk soja
  • 200 gRostad sesamolja
  • 5 gWakame, sjögräs

Mangomajonnäs

  • 200 gMango, frusen
  • 1 thai chili, urkärnad finhackad
  • 500 gMajonnäs

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spicy tuna poké bowl