Spicy tuna poké bowl
Foto: Elvira Pihl
Spicy tuna poké bowl

Spicy tuna poké bowl

4,7 (3 röster)

Spicy Tuna Poke – Hawaiiansk mat när den är som bäst. Fräsch och supergod poké bowl med gott ris och smarrig majonnäs.
Recept av Erik Videgård.

Spicy Tuna Poke

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 6 dl kokt japanskt ris
  • 4 dl avokado/sojabönor/kikärter-mix
  • 4 blad romansallad, rivna i bitar
  • 400 g tonfisk, i 1 cm kuber marinerad i pokémarinad
  • spicy tuna-sås
  • 200 g inlagda grönsaker
  • mangomajonnäs
  • rostat sjögräs
  • 1 salladslök, i tunna skivor
  • Japanskt ris smaksatt med vinäger

  • 5 dl sushiris, rundkornigt
  • 5.5 dl kallt vatten
  • dressing
  • 0.5 dl risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Avokado/sojabönor/kikärtor-mix

  • 2 avokado, mogna och skurna i 1 cm kuber
  • 150 g sojabönor, tinade utan skal
  • 150 g kikärter, avrunna och väl skjölda
  • 1 lime, saften
  • 1 tsk salt
  • Inlagda grönsaker

  • 100 g vitkål, i tunna strimlor
  • 100 g rödkål, i tunna strimlor
  • 100 g morot, grovriven
  • 1 msk ättiksprit 10%
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • Spicy Tuna-sås

  • 700 g majonnäs, till exempel japansk
  • 20 g nanami-togarashi, en japansk pepparblandning
  • 3 g wakame, sjögräs
  • 5 g svarta sesamfrön
  • 10 g pressad lime
  • Pokémarinad

  • 600 g ljus japansk soja
  • 200 g rostad sesamolja
  • 5 g wakame, sjögräs
  • Mangomajonnäs

  • 200 g mango, frusen
  • 1 thai chili, urkärnad finhackad
  • 500 g majonnäs

Gör så här

Av: Clara Öhrn

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK