Spicy tuna poké bowl
Spicy Tuna Poke – Hawaiiansk mat när den är som bäst. Fräsch och supergod poké bowl med gott ris och smarrig majonnäs. Recept av Erik Videgård.
Ingredienser
- 6 dlkokt japanskt ris
- 4 dlAvokado/sojabönor/kikärter-mix
- 4 bladromansallad, rivna i bitar
- 400 gTonfisk, i 1 cm kuber marinerad i pokémarinad
- spicy tuna-sås
- 200 gInlagda Grönsaker
- mangomajonnäs
- rostat sjögräs
- 1 salladslök, i tunna skivor
Japanskt ris smaksatt med vinäger
- 5 dlsushiris, rundkornigt
- 5,5 dlkallt vatten
- dressing
- 0,5 dlrisvinäger
- 1 mskSocker
- 1 tskSalt
Avokado/sojabönor/kikärtor-mix
- 2 Avokado, mogna och skurna i 1 cm kuber
- 150 gSojabönor, tinade utan skal
- 150 gkikärter, avrunna och väl skjölda
- 1 Lime, saften
- 1 tskSalt
Inlagda grönsaker
- 100 gVitkål, i tunna strimlor
- 100 gRödkål, i tunna strimlor
- 100 gMorot, grovriven
- 1 mskÄttiksprit 10%
- 2 mskSocker
- 3 mskVatten
Spicy Tuna-sås
- 700 gmajonnäs, till exempel japansk
- 20 gnanami-togarashi, en japansk pepparblandning
- 3 gWakame, sjögräs
- 5 gsvarta sesamfrön
- 10 gpressad lime
Pokémarinad
- 600 gljus japansk soja
- 200 gRostad sesamolja
- 5 gWakame, sjögräs
Mangomajonnäs
- 200 gMango, frusen
- 1 thai chili, urkärnad finhackad
- 500 gMajonnäs