
Solhem
Mingle Universal-termometer
245,00 kr
Läs mer
Ska du göra en god gryta, högrevsburgare eller bara steka på en snabb lövbiff?
I fjärde avsnittet av Köttskolan går kocken Mattias Larsson igenom allt du behöver veta om nötkött. Hur de olika delarna ska tillagas, vilka bitar som passar till vad – och mycket mer!
Entrecôte, ryggbiff, oxfilé, nötinnanlår, rostbiff, högrev och ytterlår. Genom att välja rätt nötkött – och tillaga det på bästa sätt – får du enkelt fram den maximala smakupplevelsen.
– Det möraste köttet, som filé, biff, entrecôte och kotlett, sitter på mitten av djuret. Det säljs ofta i skivor som snabbt blir klara när du lägger dem i panna eller på grill, säger kocken Mattias Larsson i klippet.
Nötinnanlår eller rostbiff är exempel på kött som är mindre mört. Det är bitar som med fördel först bryns, och sedan ugnsbakas tills det är rosa. Sedan skivar man upp det i tunna skivor.
– Man kan också steka det i skivor eller som medaljonger. Men det blir också tuggigare, därför rekommenderar jag att ugnsbaka tills det är rosa.
Sist i klippet visar Mattias hur du ska ta dig an segt kött på bästa sätt – som högrev eller ytterlår.
– Det är kött som passar väldigt bra i grytor eller att bräseras länge i ugnen, säger han.
Vill du lära dig ännu mer om kött? Missa inte de andra avsnitten i Köttskolan, där Mattias guidar till allt du behöver veta för att hitta rätt i köttdisken.
Solhem
Mingle Universal-termometer
245,00 kr
Läs mer
40 min
45 min