Mumsiga muffins med mozzarella, kantarell och tomat.
Foto: Frida Wismar
Mumsiga muffins med mozzarella, kantarell och tomat.

Matiga muffins med kantarell och tomat

5 (1 röst)

Muffins är så gott, inte minst när de är lite matigare. Dessa passar perfekt till eftermiddagsfikat, eller varför inte som mellanmål eller till picknicken?

Recept av Hela Sverige bakar-vinnaren Andréa Brändström, ”Från fika till fest”, Bonnier Fakta.

Matiga muffins med kantareller och soltorkade tomater

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • Fyllning

  • 2 schalottenlökar
  • 160 g soltorkade tomater
  • 200 g kantareller
  • 1 påse ruccola, eller bladspenat
  • 1 buffelmozzarella
  • 25 g smör, till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK