Foto: Agnes Gällhagen
Chokladtryffel med lakrits
Chokladtryffel med lakrits
4,1 (7 röster)
Chokladtryffel med lakrits – läckert mjuka med fin smak av lakrits. I receptet används färska, mjuka dadlar. Torkade dadlar behöver ligga i hett vatten i 15 minuter, krama sedan ur vätskan innan du använder dem. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.
1 portion i receptet blir cirka 25 små tryfflar. Tid tillkommer för tryffeln att stelna.
SUPERKRAFT: Fullständigt omöjliga att tröttna på.
Chokladtryffel med lakrits
Ingredienser
- 14 dadlar, mjuka och urkärnade
- 2 msk nötsmör
- 2.5 msk bryggkaffe
- 3 msk kakao
- 1 tsk lakritspulver
- 0.5 tsk vaniljpulver
- 0.5 tsk havssalt
- 1.5 dl mandelmjöl
- 2 msk kakaonibs
Att rulla i
- 1 msk kakao
- 0.5 tsk lakritspulver
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Päronpaj med lyxig kompott
1 h 30 min
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson
Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”
Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng
1 h 30 min
Filmjölkslimpa med solroskärnor
1 h 45 min
Långjästa morotsfrallor
40 min
Lantbröd på råg
2 h
Kanelbullar med brynt smör
2 h
Knäckig äppelpaj med vaniljsås
50 min
Blåbärscobbler – lättlagad dessert med blåbär
1 h
Madeleinekakor – klassiskt goda smaker
30 min
10-minuters tårta
10 min
Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv
5 min
Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa
1 h
Bakad ganache
25 min
Schackrutor – så blir de snyggt rutiga
1 h
Brysselkex – klassiskt spröda kakor
30 min
Söta pajer till adventsfika
Saffransbullar med mandelmassa
1 h 30 min
Chokladdoppade clementinklyftor
15 min
Matlagning med magi – enkla och goda smaker
Focaccia art
2 h 25 min
Mormor Inga-Lisas kringlor
Comfort food – maten som ger ren njutning
Päronpaj med lyxig kompott
1 h 30 min
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson
Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”
Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng
1 h 30 min
Filmjölkslimpa med solroskärnor
1 h 45 min
Långjästa morotsfrallor
40 min
Lantbröd på råg
2 h
Kanelbullar med brynt smör
2 h
Knäckig äppelpaj med vaniljsås
50 min
Blåbärscobbler – lättlagad dessert med blåbär
1 h
Madeleinekakor – klassiskt goda smaker
30 min
10-minuters tårta
10 min
Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv
5 min
Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa
1 h
Bakad ganache
25 min
Schackrutor – så blir de snyggt rutiga
1 h
Brysselkex – klassiskt spröda kakor
30 min
Söta pajer till adventsfika
Saffransbullar med mandelmassa
1 h 30 min
Chokladdoppade clementinklyftor
15 min
Matlagning med magi – enkla och goda smaker
Focaccia art
2 h 25 min
Mormor Inga-Lisas kringlor