Chokladtryffel med lakrits

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Chokladtryffel med lakrits

Chokladtryffel med lakrits – läckert mjuka med fin smak av lakrits. I receptet används färska, mjuka dadlar. Torkade dadlar behöver ligga i hett vatten i 15 minuter, krama sedan ur vätskan innan du använder dem. Recept ur boken ”Comfort food” av Agnes Gällhagen.

Chokladtryffel med lakrits

Ingredienser

  • 14 dadlar, mjuka och urkärnade
  • 2 msknötsmör
  • 2,5 mskbryggkaffe
  • 3 mskKakao
  • 1 tskLakritspulver
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 0,5 tskhavssalt
  • 1,5 dlMandelmjöl
  • 2 mskKakaonibs

Att rulla i

  • 1 mskKakao
  • 0,5 tskLakritspulver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladtryffel med lakrits