Pumpasoppa med ingefära och kokos

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Pumpasoppa med ingefära och kokos

Den vackert gula pumpasoppan får mustig smak och thailändsk touch av kokosmjölk och ingefära. Kycklingspett som tillbehör gör soppan matig.

Recept av matskribenten Sara Bergfors.

Pumpasoppa med ingefära och kokos

Ingredienser

  • 700 gpumpakött, i bitar (du behöver en pumpa på ca 1 kg)
  • 1 Gul lök
  • 1 mskMatolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 mskingefära, färsk
  • 1 burkkokosmjölk, 400 ml
  • 6 dlVatten
  • 2 Buljongtärningar, höns eller grönsaks
  • 1 Lime
  • Salt och svartpeppar

Kycklingspett

  • 300 gKycklingfilé
  • Salt, gärna flingsalt
  • Svartpeppar
  • Matolja
  • 8 träspett

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pumpasoppa med ingefära och kokos