Stekt hälleflundra med blomkålskräm

Foto: David Back

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

4,1 (56 röster)

Matsmarta onsdag

Hälleflundra – servera den goda fisken med blomkålskräm och brynt smör.
– Om jag måste välja ut den godaste varmrätten i hela boken så blir det denna hälleflundra, säger Mattias Larsson.
Recept ur nya kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Kockens smarta tips som underlättar matlagningen

  • Preppa dagen före:
  • Blomkålskrämen.
  • Citruslöken.
  • Innan gästerna kommer:
  • Bryn smöret.
  • Strimla salladslöken.
  • Strax före servering:
  • Stek fisken och gurkan.
  • Värm upp blomkålskrämen och smöret.

Stekt hälleflundra med blomkålskräm, citruslök och brynt ingefära- och sojasmör

  • Ingredienser

  • Citruslök

  • 1 lök, gul
  • 0.75 dl citronjuice, färskpressad
  • 0.5 dl strösocker
  • blomkålskräm

  • 350 g blomkål
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Brynt ingefära- och sojasmör

  • 125 g smör
  • 2 msk ingefära, finhackad
  • 2 msk soja, kikkoman eller annan japansk soja
  • 200 g gurka
  • salt
  • fisk

  • 4 bitar hälleflundrafilé, á 170 g
  • smör
  • Topping

  • 2 salladslökar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Lättlagade menyer för festliga middagar

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Lättlagade menyer för festliga middagar

Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

40 min

Tareq bytte mat – slapp värk och trötthet