Stekt hälleflundra med blomkålskräm
Foto: David Back
Stekt hälleflundra med blomkålskräm

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

4,1 (16 röster)

Hälleflundra – servera den goda fisken med blomkålskräm och brynt smör.
– Om jag måste välja ut den godaste varmrätten i hela boken så blir det denna hälleflundra, säger Mattias Larsson.
Recept ur nya kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Kockens smarta tips som underlättar matlagningen

  • Preppa dagen före:

  • Blomkålskrämen.

  • Citruslöken.

  • Innan gästerna kommer:

  • Bryn smöret.

  • Strimla salladslöken.

  • Strax före servering:

  • Stek fisken och gurkan.

  • Värm upp blomkålskrämen och smöret.

Stekt hälleflundra med blomkålskräm, citruslök och brynt ingefära- och sojasmör

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Citruslök

  • 1 lök, gul
  • 0.8 dl citronjuice, färskpressad
  • 0.5 dl strösocker
  • blomkålskräm

  • 350 g blomkål
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Brynt ingefära- och sojasmör

  • 125 g smör
  • 2 msk ingefära, finhackad
  • 2 msk soja, kikkoman eller annan japansk soja
  • 200 g gurka
  • salt
  • fisk

  • 4 bitar hälleflundrafilé, á 170 g
  • smör
  • Topping

  • 2 salladslökar

Gör så här

Av: Aftonbladet

Laddar ...

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK