Kronhjort med dill och pumpa.

Foto: Magnus Skoglöf

Kronhjort med dill och pumpapuré

4 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Låt köttet puttra länge tills det är riktigt mört. Den lena pumpapurén blir pricken över i.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Kronhjort med dill och pumpa

  • Ingredienser

  • 800 g bog, av kronhjortskalv
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 1 bit selleri
  • 0.5 purjolök
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • salt
  • 2 dl dill, skuren
  • 50 g smör
  • Pumpapuré

  • 1 butternutpumpa
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 msk ättika
  • 4 limeblad, färska eller torkade
  • 100 g smör, till purén
  • vitpeppar, malen

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Vilt – det matsmarta köttalternativet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen

45 min

Så lagar du Årets rätt: Torskbiffar!

Fruktig biffsallad med chili

40 min