Kardemummabullens dag
Kardemummabullar – den 15 maj är det kardemummabullens dag. Liva upp denna gråa måndag med hembakade godbitar. Årets bagare Ått Padtum Söderström ger sina tips på hur du lyckas med bullbaket.
Kardemummabullens dag
Ingredienser
- 4 dl mjölk
- 150 g smör
- 1 paket jäst, färsk
- 1.5 dl strösocker
- 2 tsk kardemummakärnor, nystötta
- 1 tsk kardemumma, mald
- 0.5 tsk salt
- 11 dl vetemjöl
- 1 ägg
Fyllning
- 200 g smör, rumsvarmt
- 2.5 msk kardemumma, mald
- 1 dl strösocker
- 1 ägg, till pensling
Pensling
- 1 dl vatten
- 1 dl socker
Garnering
- 1 tsk kardemumma, mald
- 0.5 dl socker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Hjärtformade kanel och kardemummabullar





1 h 45 min
Kardemummabullar – bagarens favorit





Bullrecept för alla tillfällen
Ladda för kanelbullens dag
Eivors oemotståndliga bullar
Chokladbollar – barnsligt goda och enkla att baka





15 min
Chokladbollar med nougatfyllning





20 min
Himmelsk tårta med jordgubbar





1 h 30 min
Knäckig rabarber- och jordgubbspaj





1 h
Vegansk midsommartårta





1 h 30 min
Majsbröd med honungssmör





30 min
Så gör du supertårtan – till påsk
Frisk påsktårta med passion och mango





3 h
Saftig morotskaka - gott och nyttigt





45 min
Baka och smaka på snickerskaka





1 h
Fluffig tårta med chokladmousse





1 h 5 min
Knaprig, knäckig kokostosca





30 min
Recept på saftig sockerkaka





1 h 5 min
Hembakat hamburgerbröd på surdeg





40 min
Blåbärsclafouti med amarettogrädde





1 h
Blåbärspaj med vaniljsås





25 min
Världens godaste äppelkaka





1 h
Bästa receptet på kärleksmums





50 min
Tiramisutårta av Roy Fares





1 h 30 min