Bönquesadillas med lime och chipotle
Quesadillas med svarta bönor är snabblagad comfort food. Rökig chipotlepasta, syrlig lime och krispig salladslök sätter helt rätt stämning.
Servera gärna med kokt majs, som smöras och rullas i riven ost.
Bönquesadillas med lime och chipotle
Ingredienser
- 8 tortillabröd, medelstora
- 2 burkar svarta bönor
- 4 dl smakrik ost, exempelvis stark cheddar
- 100 g salladslök
- 2 msk chipotlepasta, eller mer efter smak. (finns på tacohyllan)
- 1 lime, saft och zest
- salt, efter smak
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Vego i världsklass – för en billig peng
Tuna melt quesadilla





10 min

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs





1 h 15 min

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs





1 h 15 min

Spenatgryta





30 min

Hur får man barnen att äta mer vego?

Ät smart, hjälp planeten – och få bättre flås

Jordnötsnudlar med gurka och mynta





25 min

Smörstekt gnocchi med goda småtomater





30 min

Pasta med kronärtskockor och mandlar





20 min

Morotspannkaka med rårörda lingon





45 min

Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar





1 h 20 min

Handla närodlad mat med reko-ringar

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Dallasburgare





40 min

Jordnötsfudgesås med glass





20 min

Vietnamesiska nudlar med tofu





30 min

Somalisk gryta med kikärter och banan





45 min

Blomkålssteaks med ingefära och curry





15 min

Vilt i frysen? Så lagar du perfekt stek och hittar bästa vinet
