Smörrebröd
Foto: Karolina Olson Haglund
Smörrebröd

Smörrebröd

3 (2 röster)

Smörrebröd är perfekt att laga till studentbuffén. Gör några olika röror så finns det något som alla gillar. – Smörrebröd är den idealiska bjudmaten där man verkligen kan gå efter mottot ”man tager vad man haver”, säger Karolina Haglund författare till boken Laga lyxigt med liten kassa.

Två varianter på smörrebröd

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Smörrebröd med rostbiff och remouladsås

  • 4 skivor danskt rågbröd
  • smör, att breda på mackan
  • 8 skivor gurka
  • 4 msk remouladsås
  • 4 skivor rostbiff
  • 4 msk rostad lök
  • Smörrebröd med sillröra

  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 2 potatisar , kalla
  • 100 g matjesill
  • 1 rödlök, liten (alternativt gräslök)
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

Av: Clara Öhrn

Tips på fler varianter på smörrebröd

  • Panerad spätta med remouladsås och kapris

  • Skagenröra

  • Råbiff med majonnäs och kapris

  • Viltpaté med knaperstekt bacon och cornichons

  • Lax och pepparrotskräm

  • Chèvre, fikon och hackade valnötter

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK