Stekt piggvar med brynt smör och örtolja
Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

3,5 (6 röster)

Middagstips

Piggvar är en finfisk med fast, vitt och väldigt gott kött. Här tillagas den med doftande brynt smör och smakrik örtolja. Servera med stekta eller grillade grönsaker och kokt färskpotatis.

Stekt piggvar

  • Ingredienser

  • 1.2 kg piggvar
  • 1 klick smör
  • salt och peppar
  • Brynt smör

  • 100 g smör
  • Örtolja

  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Servera med

  • grillade grönsaker
  • kokt potatis

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Stekt abborre med gräddfil och potatis

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Fiskrecept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör

25 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Majrova med brynt smör

40 min

Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör

20 min

Vad blir det till middag?

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

1 h

Kyckling med krämiga dragonbönor

30 min

Markiz goda kyckling

35 min

Våfflor med brynt smör

45 min

Stekt torskrygg med sojasmör

1 h

Blåbärspaj med brynt smör, kokos och lime

50 min

Kanelbullar med brynt smör

2 h

Skördetid! Så kan du maxa det goda från trädgården

Pasta al limone e burro

30 min

Ostfylld fläskrullad med stekta äpplen

45 min

Äggröra med brynt citronsmör

30 min

Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör

1 h

Stekt abborre med gräddfil och potatis

25 min

Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

30 min

Stekt fläsk med persiljesås

Matprofilen Frida Lund: Så bryner du smör

Svamptortellini med brynt smör och salvia

1 h 15 min

Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong 

Julia Tuvesson: Brynt smör passar till allt