Koreansk pannkaka
Koreansk pannkaka

Koreansk pannkaka

2,9 (58 röster)

Middagstips

Koreansk pannkaka – De här pannkakorna påminner lite om okonomiyaki men är betydligt tunnare. Traditionsenligt äts de skurna i bitar med en dippsås men servera dem gärna som en wrap eller crêpe. Recept ur Värmande vego av Karoline Jönsson.

Koreansk pannkaka

  • Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk misopasta, ljus
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl purjolök, hackad
  • 1 dl kimchi, eller surkål
  • rapsolja, varmpressad till stekning
  • Dippsås

  • 1 schalottenlök, liten
  • 0.3 chili
  • 0.5 dl tamari
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Värmande vego

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

Vegansk mat

MER OM GODARE

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

45 min

Bulgogi – så gör du den goda koreanska färsrätten

30 min

Vegetarisk gimbap

45 min

Boxty – irländska potatispannkakor

45 min

Äta ute - nya trenden istället för krogen

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

1 h

Pankopanerad tempura

45 min

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

45 min

Bruna bönor – bjud på klassisk husmanskost

1 h

Colcannon – riktig comfort food

30 min

Indisk madras curry – het och krämig

1 h 20 min

Dillkött – så lyckas du med smakerna

2 h

Sheperds pie – den goda engelska klassikern

1 h 30 min

Sesambollar med kycklingfärs

30 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Älggryta med kantareller

2 h 30 min

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min

Lyxtacos med friterade musslor

45 min

Agave sticky fries

20 min

Tunnbrödsrulle – klassikern från gatuköket

40 min

Sötpotatismos – snabbt och så gott

30 min

Polska piroger 2.0 – varma och frasiga

1 h

Panzanella – lyxigt gott av överblivet bröd

45 min