Koreansk pannkaka

Foto: Karoline Jönsson

Koreansk pannkaka

2,9 (56 röster)

Middagstips

Koreansk pannkaka – De här pannkakorna påminner lite om okonomiyaki men är betydligt tunnare. Traditionsenligt äts de skurna i bitar med en dippsås men servera dem gärna som en wrap eller crêpe. Recept ur Värmande vego av Karoline Jönsson.

Koreansk pannkaka

  • Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk misopasta, ljus
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl purjolök, hackad
  • 1 dl kimchi, eller surkål
  • rapsolja, varmpressad till stekning
  • Dippsås

  • 1 schalottenlök, liten
  • 0.3 chili
  • 0.5 dl tamari
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Värmande vego

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

Vegansk mat

MER OM GODARE

Bulgogi – så gör du den goda koreanska färsrätten

30 min

Boxty – irländska potatispannkakor

45 min

Pasta vongole – snabblagat och gott

20 min