Savoykål med kokt potatis och pepparrot
Savoykål med kokt potatis och pepparrot

Savoykål med kokt potatis och pepparrot

2 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Savoykål med kokt potatis och pepparrot. Det här kan vara det snabbaste och godaste tillbehöret som sätter guldkant på vardagmaten.

Recept från Mathias Dahlgrens ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier Fakta).

Savoykål med kokt potatis och pepparrot

  • Ingredienser

  • 500 g potatis, med skal (av mindre sort)
  • 0.5 savojkålshuvud
  • 100 g pepparrot, färsk
  • 50 g smör
  • 1 citron, ekologisk (tvättad)
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Gå till roten!

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Mathias Dahlgren (kock)

MER OM GODARE

Fattigmacka med potatis och purjo

10 min

Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

Lunchlåda med inlagd strömming

45 min

Goda färsbollar med sojafärs

Krossad vitlökspotatis

15 min

Nio matlådor som förgyller din vardag

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Här har köken minskat sitt matsvinn med 27 ton

Klassisk lasagne med extra sting till matlådan

1 h

Så blir du en klimat-kreativ kock

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Bönquesadillas med lime och chipotle

30 min

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Grön soppa med gräddmoln

40 min

Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité

1 h

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

 Ryggbiff med tomat­ och avokadosallad och rostad potatis

1 h

Så enkelt lyxar du till smart vardagsmat

Rödbetsbiffar med rosmarin

15 min

Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt

Gulaschsoppa

Broccolipaj med ädelost

1 h 30 min