Julmust ger härlig sås till kycklingen

4,4 (5 röster)

Tinas julmustkyckling bjuder på en spännande sås – perfekt att moppa upp med de rostade grönsakerna. De flesta ser fram emot när man får pysa årets första julmust – och vår älskade dryck kan faktiskt ge den perfekta julsmaken i olika maträtter. Exempelvis kan man koka sin skinka i must, eller glasera revbensspjällen med den kryddiga läsken.

Nu innan julstöket har dragit igång på allvar kan du testa Tina Gustafssons julmustkyckling, från Tina’s Blogg. Trots sin "kryddning” är rätten faktiskt inte så kaloririk. Drycken ger, som sig bör, en mustig sås som passar fint med den möra kycklingen och de ugnsrostade grönsakerna.

Tinas julmustkyckling

  • Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 msk matolja, neutral
  • 2 dl crème fraiche, 5 %
  • 2 dl julmust
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix
  • Rostade grönsaker

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 250 g champinjoner
  • 1 purjolök, liten
  • 1 rödlök, stor
  • 0.5 msk neutral olja

Gör så här