Bakad fårost med rostad tomat
Bakad fårost – ja, det är precis lika gott som det låter.
– Om du inte har testat att baka fetaost i ugnen ännu kommer du att skrika rakt ut första gången du äter det. Den varma, mjuka osten är underbart god att äta tillsammans med en kall melonsallad, instoppad i ett libabröd eller tillsammans med några skivor grillat surdegsbröd, säger Julia Tuvesson.
I hennes kokbok ”Plåtmat” hittar du fler läckra recept som lagas på en plåt.
Ingredienser
- 2 paketfetaost, à 150 g
- 2 mskOlivolja
- 200 gcocktailtomat, halverade
- 2 msktorkad oregano
- 1 röd chili, finhackad (eller chiliflakes 2 tsk/chili)
- Svartpeppar
Melonsallad
- 0,5 melon, delade i mindre bitar
- 0,5 gurka, skalad och skivor
- 1 rödlök, skivad
- 2 dlbasilika, och/eller mynta
- 1 mskOlivolja
- 1 Lime, saft och skalen
- flingsalt
- Svartpeppar
- 4 libabröd , eller surdegsbröd