Magi  i munnen - marinerade jordgubbar med glass.
Foto: Björn Lindahl
Magi i munnen - marinerade jordgubbar med glass.

Marinerade jordgubbar med vaniljglass

5 (1 röst)

Marinerade jordgubbar med vaniljglass – den perfekta desserten för dig som vill ha en god och balancerad avslutning på middagen. Brytningen mellan det söta från jordgubbar och socker och det lite syrliga från vinägern skapar ren magi för smaklökarna.

Marinerade jordgubbar med vaniljglass

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 0.5 kg jordgubbar, ca 1 liter
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk farinsocker
  • 4 msk rosévinsvinäger, eller balsamvinäger
  • 1 l vaniljglass
  • Garnering

  • färskklippt basilika, eller några kvistar citronmeliss

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK