Skummig svampsoppa med portvin och tryffel

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Skummig svampsoppa med portvin och tryffel

Mustig, salt, söt, lite komplex, ja, den här skummiga svampsoppan med portvin och tryffel har allt.

– Jag minns fortfarande första gången jag gjorde den. Det blev tyst runt bordet när alla smakat, säger Erik Hammar.

Recept ur hans kokbok ”Min franska resa”.

Mustig, salt, söt, lite komplex - den här svampsoppan har allt.

Ingredienser

  • 750 gChampinjoner, tvättade
  • 1 lKycklingbuljong
  • 4 Schalottenlökar, grovt hackade
  • 3 mskSmör
  • 1 mskdragon, torkad
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlportvin
  • 2 tskTryffelolja, svart (av bra kvalitet)
  • flingsalt
  • Vitpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Skummig svampsoppa med portvin och tryffel

Läs vidare