Tofu får smak av five spices och det blir en himmelskt god rätt.
Tofu får smak av five spices och det blir en himmelskt god rätt.

Five spice – kryddad tofu med grönsaker

2,7 (3 röster)

Five spice och är en omtyckt kryddmix i det kinesiska köket. Blandningen är värmande aromatisk och samtidigt mild. Här sätter den smaken på tofu i grönt sällskap. Recept ur Jennie Walldéns kokbok ”Mycket smak på nolltid”.

Five spice – tofu i grönt sällskap

  • Ingredienser

  • 1 tsk sichuanpeppar, eller hel vitpeppar
  • 3 hela kryddnejlikor
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 stjärnanis
  • 1 tsk kanel, mald
  • 3 msk hoisinsås, eller ostronsås
  • 2 msk japansk soja
  • 21 g honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g tofu, extra fast
  • rapsolja, neutral (till stekning)
  • 150 g salladsärtor
  • 100 g bladspenat
  • 3 msk pumpafrön, rostade
  • jasminris, nykokt (till servering)

Gör så här

LÄS VIDARE