Grova frallor med tranbär
Grova frallor med tranbär

Grova frallor med tranbär

4,1 (20 röster)

Bakrecept

Är du sugen på ett riktigt grovt bröd ska du prova de här frallorna med mycket smak av tranbär och solrosfrön.
Recept ur Fredrik Nyléns bok Matbröd.

En portion blir cirka 20 frallor.

Tid tillkommer med 1– 1,5 timme för degen att jäsa två gånger.

Grova frallor med tranbär

  • Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 7 dl rågsikt
  • 2 dl torkade tranbär
  • 0.5 dl linfrön, hela
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk salt
  • Pensling

  • 1 ägg
  • solrosfrön

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Matbröd

Nylén, Fredrik

Matbröd

199,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Hönökaka

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Fredrik Nylén – receptkreatör

Bröd recept

Bakning

MER OM GODARE

Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning

35 min

Rågfralla på surdeg med russin och rågkli

30 min

Enkla fröfrallor på bara 5 ingredienser

45 min

Chokladkaka med rosa topp

1 h 25 min

Kardemummasnurror

1 h

Syltkakor spröda och goda

45 min

Snickerskladdkaka

1 h

Kladdkaka med dulce de leche

1 h

Hallongrottor med choklad

45 min

Ostscones – gott till frukost

35 min

Hembakad hönökaka

45 min

Ladda för kanelbullens dag

Så många deciliter är en cup

Camilla Hamid: Alla kan lyckas med bakningen

Äppelkaka med frosting

1 h

Kärleksmumssnittar

1 h

Kanelbullesockerkaka

1 h 10 min

Kladdkakedipp till bär och frukt

20 min

Kladdkaka med saffran

45 min

Oreokaka med fudgetopping

1 h

Dulce de leche med havssalt

45 min

Ljummen kladdkaka i vinglas

40 min

Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd

45 min

Pekanpaj med ingefära och kolasmetana

1 h 30 min