Så mycket mat ska du ha i stekpannan
Här ger tv-kocken Markiz Tainton sju bra tips för att lyckas med till matlagningen
När du steker kött, fisk eller grönsaker får du inte ha för mycket i stekpannan. Det säger matkeatören Markiz Tainton och tipsar i videon om perfekt mängd för att du ska lyckas matlagningen.
Knepet när du saltat maten för mycket
ar du råkat översalta din soppa, sås eller gryta? Inga problem! I klippet visar Markiz Tainton hur du enkelt får bort saltet – och räddar middagen.
Det här ska du göra INNAN du steker kycklingen
Är du trött på torra kycklingfiléer? Här visar Markiz Tainton ett smart knep för att få kycklingen extra saftig.
Så blir potatismos fluffigt och extra gott
Om du ska göra potatismos eller puré så har Markiz Tainton ett grymt tips till dig – som gör att potatisen enklare suger upp smakerna från smöret och grädden.
Så får kryddorna mer smak
Bästa tipset för att få aromerna att öppna upp sig – och låta smakerna ta plats.
Därför ska du aldrig riva vitlök
Använder du ett rivjärn när du ska i med vitlök i stekpannan? Här visar Markiz Tainton ett mycket bättre sätt – för en rundare och mildare smak.
Så förhindrar du att ägget går sönder
Finns det något tråkigare än ägg som spricker i kastrullen? Nja. Men det finns ett superenkelt knep för att förhindra det.
Markiz Taintons tv-program
Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med sitt eget program på tv-kanalen Godare.
Du kan också se programmen på Aftonbladet TV – se mer här!
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Vad blir det till middag?

Därför ska du aldrig riva vitlök

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton
Markiz goda kyckling





35 min
Flankstek med ugnsbakad blomkål





1 h 15 min
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Senapsgriljerad lax
1 h 30 min
Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
Så steker du extra god kyckling





30 min
Så blir laxen saftig i ugnen
Chiliolja som förhöjer smaken på allt
Så får du perfekt couscous som Markiz
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Felet som alla gör med tomatpuré
Jordgubbssalsa – perfekt till grillat





20 min
Koka ris – så blir det helt perfekt

Så steker du den perfekta oxfilén





40 min
Så blir grillad kyckling – saftig och god
Melonslush med lime och mynta





10 min