Glutenfri smörgåstårta de luxe
Dessa små söta vårbakelser är både otroligt vackra och fantastiskt goda. Och brödet går så klart att äta även som frukostbröd – det är riktigt saftigt och gott! Här är receptet på en riktigt god glutenfri smörgåstårta.
Recept: Smilla Luuk ur boken ”Smilla firar glutenfritt”.
Ingredienser
Ljus limpa
- 25 gJäst, färsk för matbröd
- 4,5 dlljummet vatten
- 2 tskFiberhusk
- 2 mskChiafrön, krossade
- 0,5 mskMatolja
- 1,5 tskSalt
- 1 tskHonung
- 6 dlMjölmix, glutenfri
- olja, till formen
- Glutenfritt Ströbröd, till formen
Fyllning
- 3 dlCrème fraiche
- 3 dlphiladelphiaost
- 1,5 dlMajonnäs
- Salt
- Vitpeppar
- 1 rödlök
- 1 krukadill
- 170 gRäkor, skalade, skalade
- 0,5 citron, saften
- 180 gKallrökt lax
- 1,5 tskpepparrot, på tub
Dekoration och fyllning
- 3 rädisor
- 1 rödbeta
- 1 gulbeta
- 1 morot
- 8 sparrisstjälkar, gröna
- 1 liten burkstenbitsrom, ca 80 g
- 1 knippedill, färsk
- Ärtskott, en näve