Tournedos med savoykål och potatis
Oxfilé är den perfekta bjudrätten, lyxigt och alltid lika gott. Här är kocken Mattias Larsson recept på tournedos serverad med potatis inbakad i smördeg, baconstekt savoykål och senapsgrädde.
Oxfilé med baconstekt savoykål, smördegsinbakad potatis och senapsgrädde
Ingredienser
- 200 g savoykål
- 140 g bacon
- 4 tournedos, à 180 g
- salt och svartpeppar
- olivolja och smör
- 2 msk vatten, cirka
smördegsinbakad potatis
- 450 g fast potatis
- smör
- salt
- 125 g svamp
- olivolja
- vitlöksklyfta
- 1 smördegsplatta, färsk, 15x25 cm
- 1 ägg
Senapsgrädde
- 2 msk skånsk senap
- 1 msk florsocker
- 1 krm colemans senapspulver
- 1 dl vispgrädde
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost





1 h 10 min
Filip Poons juliga revbensspjäll





2 h 30 min
Stekt fläsk med persiljesås





Enchilada – gott alternativ till tacos





40 min
Fiskburgare med krämig räksås





1 h
Sojagravad lax – enkelt och gott





15 min
Köttbullar med tre sorters peppar





45 min
Senapsgriljerad lax
1 h 30 min
Marinerade lammkotletter med ratatouille





1 h
Nachos med ost, avokado och majs





15 min
Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka





40 min
Potatismos med brynt smör





30 min
Pasta rosso – familjens favorit





30 min
Kotletter med sambal och grädde





1 h 5 min
Nudlar i jordnötssås





5 min
Citronlax med purjolök och pressad potatis





30 min
Lax med röd curry och kokosmjölk
10 min
Broccolisoppa – barnens nyttiga favoritsoppa





25 min
Enklaste tomatsoppan





20 min
Världens godaste vegetariska lasagne





1 h
Torsk med himmelsk sås – endast 3 ingredienser





55 min
Kycklingwok med cashew och koriander





30 min
Viltgryta med svenska smaker





2 h 30 min