Cecilia H Larsson

Av Cecilia H Larsson

Pekanpaj med ingefära och kolasmetana

Av Cecilia H Larsson

(12)

Vad tycker du?

Pekanpaj med ingefära och kolasmetana

Bjud på en koladoftande paj med pecannötter och färskriven ingefära. Toppa med en krämig och fluffig kolasmetana.
Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson står för receptet.
– Hallonens syra gör sig bra mot den söta kolan, säger Cecilia.
1 portion i receptet blir en paj med cirka 8–10 bitar.

Ingredienser

Pajskal

  • 150 gSmör , kallt
  • 3,5 dlVetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 1 krmSalt
  • 2 mskiskallt vatten
  • 1 äggvita, till pensling

Pekankolafyllning

  • 100 gsmör
  • 2 dlljus sirap
  • 1,5 dlmuscavadosocker, ljust
  • 1,5 mskVetemjöl
  • 1 krmSalt
  • 75 gpekannötter
  • 2 ägg, små
  • 2 tskingefära, riven

Kolasmetana

  • 3 dlsmetana
  • 1 mskFlorsocker
  • 1,5 dlDulce de Leche, på burk

Dekoration

  • färska hallon
  • pekannötter
  • citronmeliss
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pekanpaj med ingefära och kolasmetana

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.

Visa 20 recept

Ämnen