Pekanpaj med ingefära och kolasmetana
Bjud på en koladoftande paj med pecannötter och färskriven ingefära. Toppa med en krämig och fluffig kolasmetana.
Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson står för receptet.
– Hallonens syra gör sig bra mot den söta kolan, säger Cecilia.
1 portion i receptet blir en paj med cirka 8–10 bitar.
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana
Pajskal
- 150 g smör , kallt
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1 krm salt
- 2 msk iskallt vatten
- 1 äggvita, till pensling
Pekankolafyllning
- 100 g smör
- 2 dl ljus sirap
- 1.5 dl muscavadosocker, ljust
- 1.5 msk vetemjöl
- 1 krm salt
- 75 g pekannötter
- 2 ägg, små
- 2 tsk ingefära, riven
Kolasmetana
- 3 dl smetana
- 1 msk florsocker
- 1.5 dl dulce de leche, på burk
Dekoration
- färska hallon
- pekannötter
- citronmeliss
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta
2 h
Så dekorerar du tårtan som ett proffs
Så blir pajskalet perfekt frasigt
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Oreokaka med fudgetopping





1 h
Mandelmusslor med sylt och grädde





40 min
Lyxiga saffransbullar med mandelmassa





2 h
Snabba goda semlor





30 min
Choklad- och kolatårta





1 h 30 min
Dulce de leche med havssalt





45 min
Kladdkaka med saffran





45 min
Baklava cheesecake med filodeg





Snickerskaka – baka enkelt utan ugn





20 min
Schackhjärtan – julens sötaste kakor





2 h
Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare
Markiz Taintons goda saffranssill
20 min
Sojagravad lax – enkelt och gott





15 min
Friterade munkar – magiskt goda
1 h
Chatt om julgodis med Cecilia H Larsson





45 min
Passionsfrukts-tartletter





1 h 30 min
Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen
Polkacheesecake – baka utan ugn





45 min
Dubbelt så goda med saffran





1 h
Saffranskladdkaka med lingon och grädde





40 min