Allt i ett-rätt: Smöriga kokta bönor, grönsaker och krämig färskost.
Allt i ett-rätt: Smöriga kokta bönor, grönsaker och krämig färskost.

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

3,2 (25 röster)

Middagstips

Panna med squash – ”En av de bästa sakerna med allt-i-etträtter är att man kan sätta fram en panna eller form med just det, direkt på bordet. Smöriga kokta bönor, grönsaker och krämig färskost. Du kan såklart i stället för squash blanda ner tomater och bladgrönt som spenat eller mangold. Bröd till och gärna goda oliver”.

Recept av Maria Zihammou, Vego med 5 ingredienser (Semic).

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

  • Ingredienser

  • 2 squash, medelstora
  • 400 g vita bönor, förkokta
  • 2 msk ricotta
  • 3 msk bladpersilja, finhackad
  • 1 citron, helst ekologisk
  • Basvaror

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Middagstips

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

1.2.3.4.5 – vego!

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Filip Poons hemlighet till godaste räkmackan

Soppa med jordärtskocka och trattkantareller.

30 min

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

50 min

Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella

40 min

Bakad potatis med krämig ost och rödkål

1 h 30 min

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Nachos med ost, avokado och majs

15 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet

40 min

One pot vego-bolognese

30 min

Lasagne med pumpa och kantareller

1 h 15 min

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Häng med Ayla i köket

1 h

Tänk på det här när du ska frysa in mat

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

30 min

De gör ”Sveriges bästa falafel” – vi har testat

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Spagettigratäng med smörstekt vitkål

1 h

Kyckling med fetaost och höstsvamp

1 h

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga mat som proffsen med en sous vide

Så blir du en klimat-kreativ kock

Sommarens fräschaste ta-med-mat