Kycklingvingar med hemgjord buljong

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Kycklingvingar med hemgjord buljong

Imponera på dina gäster med en mellanrätt av högsta klass. Glaserade kycklingvingar med kålsallad, inkokt potatis och lök, serverad med en hemmagjord buljong (gärna på överblivna grönsaker i kylen som du inte vet vad du ska göra av).

Tid tillkommer för kokning av buljong.

Recept av kocken Gustav Leonhardt.

Kycklingvingar med hemgjord buljong passar både som förrätt och mellanrätt.

Ingredienser

Pesto

  • 100 gbladgrönt, och blast, du kan använda vad som helst, exempelvis morotsblast, lökblast, spenat, persilja
  • 50 glöktrav
  • 2,2 dlRapsolja, eller solrosolja
  • 200 grostade solrosfrön
  • ättika
  • Salt

Buljong på skrov och kylrens

  • 1 kycklingskrov
  • 500 ggrönsaker, ljusa kålsorter, rotselleri, morot, palsternacka, lök
  • ättika
  • färska örter, som persiljestjälkar, timjan, citronmeliss
  • Salt

Kycklingvingar

  • 6 kycklingvingar
  • 30 gsmör
  • 1 vitlöksklyfta, krossad

Inkokt potatis och bakad lök

  • 150 gfast potatis
  • 4 gula lökar

Kålsallad

  • spetskål, eller vitkål
  • löktrav, de spädaste bladen
  • nässlor, de spädaste bladen
  • vildärt
  • kirskål
  • Olja
  • ättika
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingvingar med hemgjord buljong