Kycklingvingar med hemgjord buljong
Imponera på dina gäster med en mellanrätt av högsta klass. Glaserade kycklingvingar med kålsallad, inkokt potatis och lök, serverad med en hemmagjord buljong (gärna på överblivna grönsaker i kylen som du inte vet vad du ska göra av).
Tid tillkommer för kokning av buljong.
Recept av kocken Gustav Leonhardt.
Ingredienser
Pesto
- 100 gbladgrönt, och blast, du kan använda vad som helst, exempelvis morotsblast, lökblast, spenat, persilja
- 50 glöktrav
- 2,2 dlRapsolja, eller solrosolja
- 200 grostade solrosfrön
- ättika
- Salt
Buljong på skrov och kylrens
- 1 kycklingskrov
- 500 ggrönsaker, ljusa kålsorter, rotselleri, morot, palsternacka, lök
- ättika
- färska örter, som persiljestjälkar, timjan, citronmeliss
- Salt
Kycklingvingar
- 6 kycklingvingar
- 30 gsmör
- 1 vitlöksklyfta, krossad
Inkokt potatis och bakad lök
- 150 gfast potatis
- 4 gula lökar
Kålsallad
- spetskål, eller vitkål
- löktrav, de spädaste bladen
- nässlor, de spädaste bladen
- vildärt
- kirskål
- Olja
- ättika
- Salt