Baconlindad kycklingfilé
Foto: Thinkstock
Baconlindad kycklingfilé

Baconlindad kycklingfilé – saftig och smakrik

3,5 (82 röster)

Baconlindad kycklingfilé – linda kycklingfilén med bacon och du får en saftig kyckling med god, salt smak. Passar både till vardag och fest.

Baconlindad kycklingfilé

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfilé
  • 2 tsk rosmarin
  • 8 skivor bacon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rapsolja, eller smör
  • 700 g wokgrönsaker, frysta

Gör så här

Goda viner till receptet

Monica Åhlund, VD och sommelier, Vinguiden:

  • Matens karaktär: Salt, rökt, kryddigt, sötma. Rätter med kraftfulla smaker som bacon och kryddörter kräver så klart ett smakrikt vin för att briljera. 

  • Rött vin: Noble Vines 667 Pinot Noir, 2017 Rökta smaker passar till vin lagrat på fat. Det lätta, fina kycklingköttet smakar bäst med de ljusare varianterna av rött vin annars är det lätt att vinet tar över helt.

  • Rosé Les Lauzeraies Tavel, 2018 Ett fruktigt vin passar fint till mat med lite högre sälta. Här har vi valt ett lite kraftigare rosévin från området Tavel i Rhonedalen, med sin speciella djupröda nyans är det ett härligt vin att välkomna våren med.

LÄS VIDARE