Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

4,1 (63 röster)

Godare

Fish tacos – krispiga, friterade bitar av fisk, kålsallad med asiatiska smaker, en riktigt bra chilimajo serverade i tortillabröd med avokado, feta och koriander på toppen.

– När Mexiko möter Asien blir det fyrverkeri i munnen, säger Filip Poon. Det här älskar jag.

Fish tacos

  • Fisk

  • 500 g torsk, delad i mindre bitar
  • 2 l vatten
  • 2 msk flingsalt
  • Picklad rödlök

  • 1 rödlök, tunt hyvlad
  • 0.5 dl ättika, 12%
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten
  • Kålsallad

  • 200 g rödkål, strimlad
  • 2 lime
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • salt
  • Chilimajo

  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk srirachasås
  • 1.5 msk kimchibas, finns att köpa i asiatiska livsmedels butiker
  • Fritering

  • 1.5 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 l rapsolja, eller frityrolja
  • Servering

  • 8 tortillabröd, små
  • 4 avokado, tärnade
  • 1 kruka koriander
  • 150 g fetaost, smulad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Filip Poon – kock

Mexikansk mat

Asiatisk mat

MER OM GODARE

Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

30 min

Här lagar Filip Poon sin absolut bästa kebab

30 min

Filip Poons hemlighet till godaste räkmackan

Filip Poons vodka penne – snabbt och smarrigt

25 min

Adana kebab – turkiskt lammfärsspett

1 h

Därför ska du aldrig riva vitlök

Chatta med Ayla Canpunar

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Välkommen till tv-kanalen Godare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Allt du behöver till klassiska fredagsmyset

Kvinnan bakom den ”allsmäktiga” såsen

10 goda pastarecept du kan laga

Ostig pastagratäng med svartkål och vitlök

35 min

Chips med löjromsdipp

10 min

Det här är svenskarnas favoritkebab

Goda krämiga kycklinggrytan med en extra kick

20 min

Bakad potatis med krämig ost och rödkål

1 h 30 min

Så steker du extra god kyckling

Moyagi - mat och musik med Tokyovibb

Axfood och Urban deli lanserar nytt vegokött

7 goda recept med kaffe inför kaffets dag

Svenskar mumsar skaldjur som aldrig förr

Druvorna att ha koll på hösten 2021

Myllymäki plockar sin första Michelinstjärna