Kyckling biryani – allt i en gryta
Kyckling biryani kan vara en av världens godaste rätter. Det krävs lite förberedelser med det kryddade riset men när allt väl är i grytan sköter den sig själv. Den här varianten är kanske inte helt autentisk, men precis så ljuvligt aromatisk och saftig som riktig comfort food ska vara. Servera med till exempel en enkel yoghurtdressing med färsk mynta.
Ingredienser
- 700 gKycklinglår
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 mskingefära, riven
- 1 tskChilipulver
- 0,5 tskGurkmeja
- 2 tskGaram masala
- 2 tskSpiskummin
- 1 mskPaprikapulver
- 1 tskSalt
- 0,5 tskSvartpeppar, malen
- 1 bitkanelstång
- 1,5 dlknaperstekt lök
- 0,5 dlKoriander, hackad
- 1 grön chili, rensad och delad i grova bitar
- 2 dlgrekisk yogurt, naturell
- Olja, att steka i
Topping
- 1 tskSaffran
- 4 mskmjölk
- 1 msksmör
- 4 mskMandel, hackad, ev pistagenötter
- 4 mskgranatäppelkärnor
- Koriander, blad, ev myntablad
Förkokt ris
- 250 gbasmatiris
- 2 lVatten
- 5 gröna kardemummakapslar
- 1 stjärnanis
- 1 lagerblad
- 5 kryddnejlikor
- 10 svartpepparkorn
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Visa 940 recept