Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Köttfärslimpa är given husmanskost. Här är den smaksatt med både viltkryddor, chèvre, russin och hasselnötter. Servera med rostad potatis och rödbetor.

– Det är roligt att blanda smaker från olika länder, tycker Kristina Eriksson som skrivit boken ”Husmanskost”.

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre .

Ingredienser

  • 1 skivorformbröd
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 medelstorLök, gul
  • 5 enbär
  • 500 gBlandfärs
  • 1 ägg
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskmald koriander
  • 1 mskfärsk timjan, finhackad
  • 0,5 mskfärsk rosmarin, finhackad
  • 1 tskSalt
  • 75 gchèvre, bredbar
  • 0,5 dlhasselnötter, grovt hackade
  • 0,5 dlrussin, ljusa

Rostad potatis och rödbetor

  • 400 grödbetor
  • 8 potatisar
  • salt och olivolja
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 3 mskolivolja
  • 1 msktimjan, finhackad
  • 0,5 mskrosmarin, finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre