Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Nudlar med viltskav och svamp
Nudlar med viltskav och svamp
3 (4 röster)
Matsmarta onsdag
Nudlar med viltskav – asiatiska smaker på viltkött från svenska skogar.
Finhacka viltskav och svamp riktigt smått, det ger mycket smak. Använd gärna en soja med lite mindre salt. Recept ur Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss.
Nudlar med viltskav och svamp
Ingredienser
- 240 g viltskav
- 300 g munggroddsnudlar, bovetenudlar eller glasnudlar
- 1 msk rapsolja
- 250 g champinjoner
- 10 sockerärter
- 2 msk rapsolja
- 0.5 tsk chiliflakes
- 1 tsk honung
- 1 krm salt
- 1 dl japansk soja
- 1 dl vatten
Till servering
- rostade sesamfrön
Gör så här
Laddar ...
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité
1 h
Kryddstekt blomkål
Pasta med kassler och svamp
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Havrekakor med kardemumma
30 min
Morotspannkaka med rårörda lingon
45 min
Matvetesallad med ägg och tonfisk
30 min
Nya topplistan: Här är svenskarnas favoriter
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Lättlagade menyer för festliga middagar
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
Shakshuka med vegansk äggröra
Snabbt, enkelt – och jättegott!
Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar
Sväng ihop en värmande soppa
Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Klassisk amerikansk burgare med vegofärs
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker
Krossad vitlökspotatis
15 min
Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité
1 h
Kryddstekt blomkål
Pasta med kassler och svamp
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Havrekakor med kardemumma
30 min
Morotspannkaka med rårörda lingon
45 min
Matvetesallad med ägg och tonfisk
30 min
Nya topplistan: Här är svenskarnas favoriter
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Lättlagade menyer för festliga middagar
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
Shakshuka med vegansk äggröra
Snabbt, enkelt – och jättegott!
Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar
Sväng ihop en värmande soppa
Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Klassisk amerikansk burgare med vegofärs
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker
Krossad vitlökspotatis
15 min