Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs

Av Sofia Henriksson

(26)

Vad tycker du?

Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs

Pilgrimsmusslorna med äppelmajonnäs, äppelkräm, citronfänkål och rostade hasselnötter var Sofia Henrikssons finalförrätt i Sveriges Mästerkock 2020.
– Det var en av pusselbitarna som gjorde att jag kammade hem vinsten. Vilken lycka, säger hon.

Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs.

Ingredienser

  • 100 gHasselnötter
  • 1 mskolja
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 50 gsmör
  • Salt

Citronfänkål

  • 1 ståndfänkål
  • 1 citron, pressade saften
  • 2 mskÄppelmust
  • Salt

Inlagt äpple

  • 1 Äpple, gärna Granny Smith
  • 1 citron, pressade saften

Äppelmajonnäs

  • 2 äpplen, gärna Granny Smith
  • 1 citron, pressade saften
  • 1 ägg
  • 1 tskDijonsenap
  • 2 tskÄppelcidervinäger
  • 1 mskströsocker
  • 1 dlRapsolja, upp till dubbelt så mycket
  • Salt och peppar

Äppelkräm

  • 2 äpplen, svenska
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 dlÄppelmust
  • Salt, eventuellt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept

Ämnen