Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs.
Foto: Frida Wismar
Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs.

Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs

4,5 (2 röster)

äppelkräm, citronfänkål och rostade hasselnötter

Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs.
– Det här är min finalförrätt och en av pusselbitarna som gjorde att jag kammade hem vinsten i Sveriges Mästerkock. Vilken lycka, säger Sofia Henriksson, Sveriges mästerkock 2020. Recept ur hennes kokbok Always hungry.

Portionerna är beräknade som förrätt.

Pilgrimsmusslor – recept med äppelmajonnäs, äppelkräm, citronfänkål och rostade hasselnötter

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 1 msk olja
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 50 g smör
  • salt
  • Citronfänkål

  • 1 stånd fänkål
  • 1 citron, pressade saften
  • 2 msk äppelmust
  • salt
  • Inlagt äpple

  • 1 äpple, gärna granny smith
  • 1 citron, pressade saften
  • Äppelmajonnäs

  • 2 äpplen, gärna granny smith
  • 1 citron, pressade saften
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl rapsolja, upp till dubbelt så mycket
  • salt och peppar
  • Äppelkräm

  • 2 äpplen, svenska
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl äppelmust
  • salt, eventuellt

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE