Foto: Frida Wismar
Flan de huevo
Flan de huevo - en riktig favoritdessert
4,6 (19 röster)
Efterrätter - Recept på goda desserter
Flan de huevo – det knepiga är att undvika den där äggsmaken som det lätt blir om man inte rör om ordentligt och värmer för mycket. Men med det här receptet lovar jag att du kommer att smälta av lycka, säger Sveriges mästerkock 2020, Sofia Henriksson. Recept ur hennes kokbok Always hungry.
Flan de huevo
Ingredienser
- 4 ägg
- 5 msk strösocker
- 5 dl mjölk, minst 3 %, gärna lantmjölk
Karamell
- 0.7 dl vatten
- 1 dl socker
Garnering
- färska bär
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Panacotta med vit choklad och färsk mango
30 min
Kolapaj med marängtopp
1 h 30 min
Äggtoddy – krämigt god och söt dessert
10 min
Rabarberkräm – en älskad klassiker
20 min
Varma päron med ost
20 min
Affogato – enkel kaffedessert på italienska
15 min
Isglass med två olika smaker
20 min
Blåbärsglass – med massor av blåbär
20 min
Vegansk pavlova med basilika och bär
4 h 15 min
Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon
2 h
Citronpaj i portionsform
1 h
Matchaglass – läckert grön och svalkande
20 min
Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop
10 min
Chokladfudge med mandel och blåbär
20 min
Chokladmousse med saltad mandelgrädde
10 min
Grillade päron med karamelliserade valnötter
30 min
Temperera choklad – så enkelt är det
Mjölkchokladparfait med kakaonibs
20 min
Mörk chokladglass
40 min
Pot de crème med inlagda bär
1 h 15 min
Goda återvinnarglassen
5 min
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka
1 h 30 min
Vit chokladostkaka
1 h 20 min
Fira mor med en läcker 3-rätters meny
Panacotta med vit choklad och färsk mango
30 min
Kolapaj med marängtopp
1 h 30 min
Äggtoddy – krämigt god och söt dessert
10 min
Rabarberkräm – en älskad klassiker
20 min
Varma päron med ost
20 min
Affogato – enkel kaffedessert på italienska
15 min
Isglass med två olika smaker
20 min
Blåbärsglass – med massor av blåbär
20 min
Vegansk pavlova med basilika och bär
4 h 15 min
Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon
2 h
Citronpaj i portionsform
1 h
Matchaglass – läckert grön och svalkande
20 min
Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop
10 min
Chokladfudge med mandel och blåbär
20 min
Chokladmousse med saltad mandelgrädde
10 min
Grillade päron med karamelliserade valnötter
30 min
Temperera choklad – så enkelt är det
Mjölkchokladparfait med kakaonibs
20 min
Mörk chokladglass
40 min
Pot de crème med inlagda bär
1 h 15 min
Goda återvinnarglassen
5 min
Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka
1 h 30 min
Vit chokladostkaka
1 h 20 min