Få bakverk är så goda som nybakade wienerbröd.
Få bakverk är så goda som nybakade wienerbröd.

Mandelmanns frasiga wienerbröd

4 (1 röst)

Mandelmann

Marie Mandelmann utforskar sina danska rötter i programmet Mandelmanns gård på TV4. Resultatet blir en hel plåt med perfekt frasiga wienerbröd.
Fyll dem med klassisk vaniljkräm, mandelmassa och din favoritsylt. Ringla över glasyr för extra lyxig känsla.

Gustav och Marie Mandelmann.

Mandelmanns frasiga wienerbröd

  • Vaniljkräm

  • 0.5 vaniljstång
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk potatismjöl
  • Mandelmassa

  • 200 g sötmandel, eller mandelmjöl
  • 7 dl florsocker, eller mer
  • äggvita
  • Wienerbrödsdeg

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk, kall
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl, cirka
  • 200 g smör, kallt
  • Till pensling

  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning

  • 1 sats mandelmassa
  • 1 sats vaniljkräm
  • 1 dl hallonsylt
  • Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten, eller bärsaft från t.ex. hallon, körsbär, svarta vinbär (ger rosa färg).

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Mandelmanns söta

Mandelmann, Gustav, Mandelmann, Marie

Mandelmanns söta

289,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Mandelmanns hallonremmar

ÄMNEN I ARTIKELN

Mandelmann

Recept

Mandelmanns gård

MER OM GODARE

Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning

35 min

Frasig sockerstekt skrei med änga mat

40 min

Chiliheta räkor med vitlök

20 min

Så gör du chili cheese med rispapper

20 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Våffeljärn för frasiga våfflor – fina köptips

Stekta dumplings med kyckling

30 min

Baklava cheesecake med filodeg

Friterad camembert med frasigt chipstäcke

15 min

Frukost med extra guldkant

20 min

Krispiga Kycklingkrokett med pecorino

40 min

Tre läckra recept på fyllda knyten

Frasiga nudelvåfflor

10 min

Vegobiffar – fem enkla recept

Kockens guide till godaste fläskköttet

5 goda rätter att laga i ugnen

Arlas ekologiska mjölk utses till ”Årets matbluff”

Så länge håller ketchup – professorn förklarar

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Vanligaste missarna med matlådan

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Fynda praktiska kökstillbehör på rea

Godaste vinerna till midsommarmaten

Knepet som kan göra landslaget till vinnare