”Sloppy Joe” med pulled vego
”Sloppy Joe” – här är barnens favorit i vegetarisk tappning med pulled vego.
Recept från ”Klimatveckan” – projekt för hållbar skolmat.
Klimatavtryck: 0,3 kg CO2e/portion.
”Sloppy Joe” med pulled vego
Ingredienser
- 280 g pulled vego, fryst
- 4 hamburgerbröd, gärna brioche
- 0.75 dl majonnäs
- 0.5 dl tomatketchup
- 80 g grönsallad
- 1 rödlök, stor, gärna picklad
- 120 g smörgåsgurka
- 2 tomater
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Asiatisk nudelbowl





45 min

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

”Köttporr borde förses med varningstriangel”
Bestseller bowls





1 h

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Farmors rustika rödbetsbiffar





40 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås





10 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne





40 min

Pappas kantarellomelett





15 min

Fryst cheesecake med blåbär
20 min

Melonkulor med wasabi och sesam





10 min

Krämig vegansk viltpanna
20 min

Krämig blomkålspanna med smak av lime





20 min

Utan bin får vi ingen mat
Experten: Så länge håller maten

Så länge håller ketchup – professorn förklarar

Vanligaste missarna med matlådan

Knepet som kan göra landslaget till vinnare
10 matlådor som impar på kollegor
