Matiga våfflor med rom och rödlök
Matiga våfflor är supergott till middag, lunch eller brunch. Detta receptet är extra lyxigt med rom och hackad lök.
Matiga våfflor
Portioner: ca 8 våfflor Tid: 30 minuter
Smet:
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl kallt vatten
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk smör eller margarin
Topping:
- 100 gram sikrom, löjrom eller stenbitsrom
- 2 dl gräddfil
- 60 gram hackad rödlök
Gör så här:
- Vispa ihop mjölet och vattnet till en jämn smet.
- Vispa grädden tjock. Blanda ner i mjölsmeten.
- Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite smör/margarin.
- Häll i en knapp deciliter smet och grädda gyllenbruna våfflor.
- Lägg de gräddade våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga längre.
- Toppa med gräddfil, rom och hackad lök.