Morotskaka med cream cheese
Morotskaka är alltid lika gott, och kanske lite nyttigt ändå, det är ju ändå morötter i. I programmet Festligare Fika visar Andréa Brändström och Fredrika Hartzell hur du bakar en morotskaka med cream cheese-topping.
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dlSocker
- 1 dlSolrosolja
- 2 dlmorötter, medelstora
- 100 gaprikoser, torkade, hackade
- 2,5 dlVetemjöl
- 1,5 tskBakpulver
- 1,5 tskKanel
- 1 tskKardemumma, nystött
- 1 tskingefära
- Riven kokos, till formen
Frosting
- 300 gcream cheese
- 0,75 dlFlorsocker
- 1 dlvispgrädde
- 2 Lime, skalet
Dekorering
- 2 dlströsocker
- 2 Lime, skalet, helst ekologisk
- 1 dlRiven kokos