Hallon ger en frisk och fräsch smak på den klassiska italienska desserten.
Hallon ger en frisk och fräsch smak på den klassiska italienska desserten.

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

4,7 (3 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Tiramisu är en riktig klassiker bland de italienska desserterna Här är en variant med hallon där du också kan byta marsalavinet mot flädersaft.

Servera i snygga lager i glas och toppa med några hela hallon.

Hallontiramisu

  • Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 0.5 dl florsocker
  • 200 g hallon, cirka
  • 2 msk marsalavin, eller flädersaft, koncentrerad
  • 1 lime, finrivet skal
  • savoiardkex
  • citronmeliss

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Allt du behöver veta om det italienska köket

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Hallon

MER OM GODARE

Efterrätter du fixar på ett kick

Knedle – annorlunda dessert med plommon

40 min

Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott

35 min

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Bananglass – världens enklaste recept

10 min

Fixa glass och isande melonslush

10 min

Fransk körsbärspudding

1 h

Piña Colada-paj

50 min

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Kockparet: Mat är ju kärlek

L’avventura - Vasastans Italienare

Grillad tonfisk med blomkål och hallon

30 min

Hallonrutor – enkelt och gott

50 min

Matcha pannkakor med hallon och pistage

30 min

Kockens bästa recept med hjortron

Mamma Mia! Han gör pizza som ett proffs

Härliga sommarsmaker

Smarriga hallonbullar som du bakar på nolltid

30 min

Svalkande sallad med vattenmelon och jordgubbar

20 min

Bjud på söta och goda snittar av pannkakor

30 min

Doma – hemmakrog på stan

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Matchapulver – 5 tips på vad du kan göra med matcha

Nostalgitripp: Populäraste rätterna från förr