Så gör du en perfekt pannacotta

Ayla Canpunars bästa tips för att lyckas

Publisert:

En perfekt pannacotta ska vara krämig, len och ha en riktigt god vaniljsmak.

– Det är den ultimata desserten, säger Ayla Canpunar som här ger sina fyra bästa tips på hur du lyckas.

För Godare-profilen Ayla Canpunar är en krämig pannacotta den perfekta desserten när du ska ha middagsbjudning.

Den är klar på under 10 minuter och går att variera i oändlighet med olika toppings. Som en sötsyrlig bärkompott. Smält choklad. Eller goda smörstekta kaneläpplen.

– Man kan dessutom förbereda pannacottan kvällen innan, in i kylen och så är det bara att ta fram den när det är dags att servera, säger hon.

I klippet visar hon:

  • Hur du får den bästa vaniljsmaken
  • När du helst ska ha i vaniljfröna
  • Hur du undviker att gelatinet skär sig
  • Hur du får pannacottan krämig och len

– Snälla, testa det här. Ni kommer inte att ångra er, säger hon.

Ayla Canpunars pannacotta.
Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.