Foto: Fredrik Nylén
Formfranska, gott både nybakat och rostat.
Formfranska – perfekt att rosta
3,6 (154 röster)
Bakrecept
Här är ett riktigt lättbakat bröd som passar perfekt som rostbröd.
– Brödet jäser endast en gång, så när du bakar det här brödet behöver du bara hitta på något annat skoj en timme, säger Fredrik Nylén.
Receptet nedan blir två bröd och är från Fredrik Nyléns bakbok ”Matbröd”.
Formfranska
Ingredienser
- 25 g jäst
- 5 dl vatten, ljummet
- 1 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 2 msk honung
- 13 dl vetemjöl
Pensling och topping
- ägg
- vallmofrön, eller sesamfrön
Gör så här
Laddar ...
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Stekpannebröd – stompa
20 min
Frallor på bara 10 minuter
20 min
Valnötsbröd
1 h 40 min
Lantbröd på råg
2 h
Kalljästa rödbetsfrallor
1 h 15 min
Chokladkolasnittar –segsöta favoriter
30 min
Kladdkakedammsugare – suget ökar
30 min
Chokladpudding – så blir den supergod
20 min
Chokladmoussetårta med mandelbotten
1 h
Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt
Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet
3 h 20 min
Örtbröd – enkelt och otroligt gott
20 min
Långjästa morotsfrallor
40 min
Så lyckas du med långjäst bröd
Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer
1 h 15 min
Piadina – så gör du italienska tunnbröd
30 min
Saffransfrallor – gula och doftande
1 h 10 min
Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”
Mjölkchokladbiskvier med ljuvligt len fyllning
1 h 30 min
Filmjölkslimpa med solroskärnor
1 h 45 min
Focaccia med tomater och basilika
1 h 30 min
Naanbröd – så bakar du de goda bröden
3 h 20 min
Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”
Baka bröd med Fredrik Nylén
Stekpannebröd – stompa
20 min
Frallor på bara 10 minuter
20 min
Valnötsbröd
1 h 40 min
Lantbröd på råg
2 h
Kalljästa rödbetsfrallor
1 h 15 min
Chokladkolasnittar –segsöta favoriter
30 min
Kladdkakedammsugare – suget ökar
30 min
Chokladpudding – så blir den supergod
20 min
Chokladmoussetårta med mandelbotten
1 h
Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt
Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet
3 h 20 min
Örtbröd – enkelt och otroligt gott
20 min
Långjästa morotsfrallor
40 min
Så lyckas du med långjäst bröd
Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer
1 h 15 min
Piadina – så gör du italienska tunnbröd
30 min
Saffransfrallor – gula och doftande
1 h 10 min
Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”
Mjölkchokladbiskvier med ljuvligt len fyllning
1 h 30 min
Filmjölkslimpa med solroskärnor
1 h 45 min
Focaccia med tomater och basilika
1 h 30 min
Naanbröd – så bakar du de goda bröden
3 h 20 min