Matsmarta onsdag

presenteras av

Oemotståndligt! Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes.
Foto: Stefan Wettainen
Oemotståndligt! Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes.

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

4,5 (4 röster)

MAT & DRYCK

Samla träningsgänget och bjud på jättegoda bönburgare fyllda av näring och energi.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 380 g kikärter, på burk
  • 380 g svarta bönor, på burk
  • 2 msk kikärtsspad
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk paprikapulver, rökt
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja, till stekning
  • Grönärtsguacamole

  • 1 vitlöksklyfta, stor
  • 250 g ärter, gröna frysta, upptinade
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 citron, saften
  • 1 rödlök, liten
  • 1 st tomat
  • 1 näve färsk koriander
  • salt och svartpeppar
  • Umamiböndressing

  • 380 g vita bönor, stora
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk japansk soja
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 citron, saften
  • 2 msk näringsjäst
  • 0.5 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • Grönkålschips

  • 100 g grönkål
  • 1.5 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1 citron, saften
  • sötpotatispommes

  • 2 sötpotatisar, stora
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • Till servering

  • 6 hamburgerbröd

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE