Oemotståndligt! Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes.
Foto: Stefan Wettainen
Oemotståndligt! Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes.

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

4,5 (4 röster)

Samla träningsgänget och bjud på jättegoda bönburgare fyllda av näring och energi.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 380 g kikärter, på burk
  • 380 g svarta bönor, på burk
  • 2 msk kikärtsspad
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk paprikapulver, rökt
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja, till stekning
  • Grönärtsguacamole

  • 1 vitlöksklyfta, stor
  • 250 g ärter, gröna frysta, upptinade
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 citron, saften
  • 1 rödlök, liten
  • 1 st tomat
  • 1 näve färsk koriander
  • salt och svartpeppar
  • Umamiböndressing

  • 380 g vita bönor, stora
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk japansk soja
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 citron, saften
  • 2 msk näringsjäst
  • 0.5 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • Grönkålschips

  • 100 g grönkål
  • 1.5 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1 citron, saften
  • sötpotatispommes

  • 2 sötpotatisar, stora
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • Till servering

  • 6 hamburgerbröd

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK