Pestomos – toppat med stekt blomkål.
Foto: NATHAN SCHACHERER
Pestomos – toppat med stekt blomkål.

Stekt blomkål med pestomos

4 (4 röster)

Ett kreativt sätt att piffa till potatismos är att blanda ner något smakrikt i moset, som pesto, eller smyga ner bönor så att kräsna familjemedlemmar inte märker. Toppa med stekt blomkål och middagen är komplett.

Recept från boken Världens enklaste vegomat, Sofia von Porat, Tukan förlag.

Stekt blomkål med pestomos

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg potatis, mjölig
  • 2 dl växtmjölk
  • 1 msk margarin, mjölkfritt
  • 800 g cannellinibönor (avrunna)
  • 2 msk pesto, vegansk + extra till topping
  • Stekt blomkål

  • 1 blomkålshuvud, stort
  • olivolja, en skvätt
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN