Stekt blomkål med pestomos

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Stekt blomkål med pestomos

Ett kreativt sätt att piffa till potatismos är att blanda ner något smakrikt i moset, som pesto, eller smyga ner bönor så att kräsna familjemedlemmar inte märker. Toppa med stekt blomkål och middagen är komplett.

Recept från boken ”Världens enklaste vegomat”, Sofia von Porat, Tukan förlag.

Pestomos – toppat med stekt blomkål.

Ingredienser

  • 1 kgPotatis, mjölig
  • 2 dlväxtmjölk
  • 1 mskMargarin, mjölkfritt
  • 800 gCannellinibönor (avrunna)
  • 2 mskpesto, vegansk + extra till topping

Stekt blomkål

  • 1 blomkålshuvud, stort
  • Olivolja, en skvätt
  • 1 tskChilipulver
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt blomkål med pestomos