Edamamebönor med soja och vitlök

3,2 (136 röster)

Smårätter

Hur låter ljumma, lätt salta, mjuka och lite heta edamamebönor som försnacks till middagen? De här edamamebönorna som vänts i soja och vitlök kommer bli en favorit.

Förvänta er en umamiexplosion i munnen!

  • Ingredienser

  • 500 g edamamebönor, frysta
  • 50 g smör, till stekning
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

ANNONS

Nu finns Muminmuggarna ABC i duopack äntligen i lager hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Av: 

Aftonbladet

Umamiexploderande edamamebönor

LÄS VIDARE

Sötpotatischips i mikron

ÄMNEN I ARTIKELN

Smårätter

Asiatisk mat

MER OM GODARE

Chiliheta räkor med vitlök

20 min

Klassisk räkcocktail med örtsås

30 min

Citronmarinerad fänkål

10 min

Focaccia med våriga smaker

45 min

Artikeln innehåller annonslänkar

Snygga tallrikar i olika storlekar

Artikeln innehåller annonslänkar

8 festliga dekorationer till sommarfesten

Artikeln innehåller annonslänkar

Praktiska och fina bordstabletter till matbordet

Artikeln innehåller annonslänkar

Fina dukar som uppgraderar dukningen – 9 köptips

Artikeln innehåller annonslänkar

Fina dricksglas: Här är våra tips

Loaded chips med ostig topping

10 min

Hemgjord fusk-sushi

40 min