Smaksätt kolan med pepparkakskrydda.

Foto: AGNES GÄLLHAGEN

Vegansk kola med pepparkakssmak

4,4 (5 röster)

Julen 2020

Vansinnigt god kola med kryddig smak. Galet beroendeframkallande – så var beredd på att få koka den flera gånger. Recept av Agnes Gällhagen.

1 portion i receptet blir cirka 36 bitar. Tid tillkommer för kolan att stelna.

Tips: Kokar du kolan lite längre så blir den som knäck. Du kan fortfarande hälla ut den på ett papper, då får du knäck-bräck.

Vegansk kola med pepparkakssmak

  • Ingredienser

  • 1.5 dl sojagrädde, (jag brukar ta vispgrädden, cirka 26% fetthalt)
  • 1 dl kokossocker
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk agavesirap
  • 0.5 tsk äppelcidervinäger, eller vitvinsvinäger
  • 0.8 tsk pepparkakskryddor
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • flingsalt

Gör så här

Av: 

Linda Newnham

Linda Newnham

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp boken ”Comfort food” av Agnes Gällhagen här.

Adlibris

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Julen 2020

LÄS VIDARE

Veganskt godis – det här kan vara julens godaste

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Julgodis

Veganska recept

MER OM GODARE

Fyllda fikon med mandelsmör, valnötter, mörk choklad och havssalt

20 min

Chokladdoppade praliner med mörk rom

Knäck – så blir den helt perfekt

1 h