Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp
Foto: Agnes Gällhagen
Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

4 (25 röster)

Spenatcrêpes – de här läckert gröna crêpsen får sin färg och smak från spenat och basilika. Fyll med vitlöksdoftande svampstuvning och grillad halloumi. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

SUPERKRAFT: Blir snabbt en favoriträtt.

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl havremjölk
  • 2 dl vatten
  • 65 g färsk spenat
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 salt
  • smör , eller neutral olja
  • Vitlöksstuvad svamp

  • 400 g skogschampinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2.5 dl sojagrädde, för matlagning
  • 2 msk tamarisoja, eller japansk soja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • muskotnöt
  • 1 nypa chiliflakes
  • neutral olja
  • olja, neutral
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • 200 g halloumi

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK