Havreotto med bakade tomater och citronslungad fänkål
Här kommer en krämig havreotto med bakade tomater, tryffel och citronslungad fänkål.
”Svenskt havreris är perfekt när vi vill ha både krämighet men fortfarande ett gott tugg i mitten”.
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- 1 Gul lök
- 3 dlhavreris
- 5 dlVatten
- 1 msklantbuljongpulver
- 1 dlVitt vin, eller matlagningsvin
- 2 stora nävarfärsk persilja
- 1 liten nävetorkad tryffel*, alternativt 1 tsk tryffelolja eller 1 liten färsk tryffel per tsk torkad tryffel
- 0,5 mskOlivolja
- Flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Vit bönkräm
- 1 förpackningkokta vita bönor, á 230 gram avrunnen vikt
- 1 msknäringsjäst**
- 1 mskOlivolja
- 1 mskVatten
- 1 nypaflingsalt
Bakade tomater
- 400 gträdgårdstomater, gärna i olika färger
- 1 tskOlivolja
- Flingsalt
Citronslungad fänkål
- 1 fänkål
- 1 ekologisk citron, zesten
- 1 tskekologisk citronsaft
- 2 tskKallpressad rapsolja
- Flingsalt
Garnering
- färsk persilja, finhackad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.
Visa 10 recept