Sotad lax med picklad chili

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Sotad lax med picklad chili

Imponera med sotad lax och picklad chili. Stek laxen hastigt i en mycket het panna, så att den får ett brunsvart yttre medan kärnan fortfarande är rå. Servera med avokado och koriandercrème och picklad chili.

Sotad lax med hetta.

Ingredienser

  • 1 sidalaxfilé

Rimningslag

  • Vatten
  • Salt

Picklingslag 1-2-3

  • 1 dlÄttika 10% Dunk, 12 %
  • 2 dlSocker
  • 3 dlVatten

Picklade grönsaker

  • 3 chilifrukter
  • 3 steklökar, röda eller vanliga

Avokado- och koriandercréme

  • 2 Avokado
  • 3 mskKoriander, färsk och grovhackad
  • 1 tskLimejuice
  • Salt

Chili- och limecréme

  • 2 dlCrème fraiche
  • 1 Chilifrukt
  • 1 Lime, saft och zest (det tunna yttersta gröna skalet)
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sotad lax med picklad chili

Ämnen