Johan Jureskogs burgare på vildsvin – så gör du

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

Vildsvinshamburgaren Go wild! finns på Jureskogs. Så här gör du din egen.

Vildsvinsburgare

  • Ingredienser

  • 500 g vildsvinsfärs
  • 100 g talg, eller ister
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • Rödlöksmarmelad

  • 1 rödlök, stor
  • 1 msk olja, eller smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 3 msk rårörda lingon
  • 3 msk barbequesås
  • Tryffel- och timjansaïoli

  • 3 dl majonnäs, köpt eller hemgjord
  • 1 vitlöksklyfta
  • tryffelolja
  • torkad timjan
  • 4 hamburgerbröd
  • saltgurka, skivad
  • rostad lök

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Johan Jureskog

MER OM GODARE

Därför är viltkött så klimatsmart

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne

40 min

Pappas kantarellomelett

15 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

10 min

Melonkulor med wasabi och sesam

10 min

Farmors rustika rödbetsbiffar

40 min

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Boosta immunförsvaret med en grön drink

3 min

Mumsig och mättande wrap med bönor

30 min

Ljuvlig lättlagad linssoppa

30 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra

10 min

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Experten: Så länge håller maten

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Vinodlare: ”Vattenbrist har blivit en mardröm”

Så blir laxen smartare mat

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

15 min

Morotssås med soltorkade tomater

1 h

Skafferichili med kanel och jalapeno

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

25 min

Bibimbap på svenska

40 min