Sommargryta med milda smaker
Bjud på en härlig sommargryta med morötter, ärtor och dill.
– Comfort food på högsta nivå! Mjukt, krämigt och piggt på samma gång, säger Jessica Frej.
Recept ur hennes kokbok ”Vegomiddagar - hur lätt som helst.”
Sommargryta
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- smör
- 600 g potatis
- 4 morötter
- 3 dl vispgrädde
- 4 dl vatten
- 2 msk grönsaksbuljongpulver
- 1 tsk salt
- 3 dl frysta ärtor
- 1 citron, saften
- 1 dl dill
- 1 dl persilja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Kikärtspannkakor – gott och enkelt
30 min
Majrova med brynt smör





40 min
5 goda rätter att laga i ugnen
Stekt fläsk med löksås





20 min
Tortillapizza med champinjoner och ost





15 min
Pumpaplåt med chorizo
40 min
Vegobiffar – fem enkla recept
Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Nachos med ost, avokado och majs





15 min
Laxpudding med smält smör och pepparrot





55 min
Varma mackor i tre varianter





20 min
Diana Dontsovas röda linssoppa
Halstrad råbiff med tunna pommes frites





1 h
Vegetarisk gryta – sex smakrika recept
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda





2 h 20 min
Torsk med himmelsk sås – endast 3 ingredienser





55 min
Kycklingwok med cashew och koriander





30 min
Världens godaste vegetariska lasagne





1 h
Broccolisoppa – barnens nyttiga favoritsoppa





25 min
Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole





35 min
Kålpudding à la Tareq Taylor





1 h 30 min
Enklaste tomatsoppan





20 min
Nudlar i jordnötssås





5 min