Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Publicerad:
Uppdaterad:
Uppdaterad:
Godare
Stänker det mycket när du steker olja?
Kocken Markiz Tainton har ett supersmart och enkelt knep på hur du får det att stänka betydligt mindre. I videoklippet visar hon att det bara behövs en enda grej – som du garanterat har hemma.
Se Markiz Taintons tv-program
Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.
Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.
Foto: Godare
Markiz Tainton ger sina bästa tips till köket.
Publicerad:
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Vanliga missen många gör när de steker
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Därför ska du aldrig riva vitlök
Ärtröra med smak av basilika
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Markiz goda kyckling
35 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Tapasfest med Markiz
2 h
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
Så gör du en supersnabb kålsallad
30 min
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Vanliga missen många gör när de steker
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Därför ska du aldrig riva vitlök
Ärtröra med smak av basilika
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Markiz goda kyckling
35 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Tapasfest med Markiz
2 h
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
Så gör du en supersnabb kålsallad
30 min